20 november

Open Avond

Tijdens een Open Avond geven we aan ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 informatie over onze school en in het bijzonder over ons gymnasiaal onderwijsaanbod. Van 19.00 - 21.00 uur staan onze deuren open en kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen.

27 november

Expeditiemiddag

Echt een middag meemaken hoe het is om bij ons naar school te gaan? Binnenkort kun je je inschrijven voor een expeditiemiddag. Je volgt een serie korte lessen. Dan weet je zeker dat je bij ons wil zijn.

18 januari

Open Dag

Tijdens een Open Dag staat onze school open van 10.00 - 13.00 uur voor ouders en leerlingen uit groep 7 en 8. Je kunt dan een kijkje nemen bij de verschillende vakken en minilesjes en presentaties volgen.

22 januari

Expeditiemiddag

Echt een middag meemaken hoe het is om bij ons naar school te gaan? Binnenkort kun je je inschrijven voor een expeditiemiddag. Je volgt een serie korte lessen. Dan weet je zeker dat je bij ons wil zijn.

Junior Gymnasium Module

Junior Gymnasium Module

Onderzoekers Gezocht!

Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool en is het zeer waarschijnlijk dat je VWO advies gaat krijgen?
Dan kun je nu al uitgebreid kennismaken met ons gymnasium!
Op 6 vrijdagmiddagen krijg je les van verschillende docenten en komen er heel veel onderwerpen voorbij die het leren op een gymnasium zo interessant maken.
Met deze module bereid jij jezelf goed voor op het VWO.

Belangrijke informatie

De eerstvolgende Junior Gymnasium Module start in het najaar van 2024. Inschrijven hiervoor is mogelijk vanaf 5 september 2024.
De lessen vinden plaats op zes vrijdagmiddagen op Trinitas Gymnasium tussen 13.15 en 15.15 uur.

De module bestaat uit een afwisselend programma van lessen, waarin je jezelf kunt testen op vaardigheden die je straks goed kunt gebruiken

Wat zijn onze voorwaarden?

 • Het is waarschijnlijk dat je VWO advies krijgt.
 • Je kunt jezelf in een schooljaar maar één keer inschrijven voor de Junior Gymnasium Module.
 • Toestemming van de bassischool is vereist omdat de module wordt aangeboden tijdens een lesdag.

Wil je meer weten?

Vraag het onze coördinator Pim Groot p.groot@hetbaken.nl

 

Aanmelden

Wat leuk dat u en uw kind enthousiast zijn over onze school! En dat hij of zij volgend jaar graag bij ons op school wil komen. Daarvoor moet u uw kind natuurlijk aanmelden. U kunt uw kind aanmelden als hij of zij een VWO advies gekregen heeft. Heeft uw kind een HAVO/VWO advies? Dan gaan we in overleg met de basisschool en kijken we of Trinitas Gymnasium de school is die het beste bij uw kind past.
Het is echter zo dat het aanmelden van leerlingen voor het voortgezet onderwijs sinds dit schooljaar is veranderd.

Nieuwe wetgeving rond schooladvies, doorstroomtoets en aanmelding in vo

Vanaf schooljaar 2023/2024 veranderen er een aantal zaken bij de overgang van het primair naar voortgezet onderwijs. Zo wordt de naam ‘eindtoets’ vervangen door ‘doorstroomtoets’. Bij een hogere eindtoetsscore wordt het schooladvies in beginsel naar boven bijgesteld. Er komt een landelijk centraal aanmeldmoment voor groep 8-leerlingen die naar het vo gaan: tussen 25 maart en 31 maart. Er vinden hierna geen bijstellingen meer plaats.

Doordat Almere groeit, groeit ook het aantal brugklasleerlingen. Soms melden te veel leerlingen zich aan op een school, waardoor de school al die leerlingen niet kan plaatsen. Deze leerlingen moeten dan op het laatste moment een andere school kiezen. En dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Voor komend schooljaar hebben we aangegeven voor 150 nieuwe brugklasleerlingen plaats te hebben. Dit aantal hebben we de afgelopen jaren nog niet behaald.

Top 3
Daarom vragen we om, samen met uw kind een top 3 van favoriete VO-scholen te maken.

Plaatsing wordt gedaan op basis van het afgegeven schooladvies van de basisschool.

Meer informatie over aanmelden
Voor meer informatie over het aanmelden van uw zoon of dochter verwijzen wij u naar de site van KiesjeschoolinAlmere.nl. Daar vindt u alle verdere informatie, een animatiefilm en een overzicht van de veel gestelde vragen.

NB als ouders van buiten Almere hun zoon/dochter willen aanmelden kunnen ze het aanmeldingsformulier opvragen bij leerlingenadministratie@hetbaken.nl.

Voor leerjaar 2 of hoger kun je je op de volgende manier aanmelden:
• aanvragen per e-mail
• aanvragen per telefoon, 036 – 845 24 00
• ophalen bij de receptie van de betreffende school of
• via deze link: 2024-2025 aanmeldformulier Trinitas Gymnasium
• op de Informatieavond of Open Dag

Om in te schrijven voor leerjaar 2 en hoger kun je contact opnemen met:

• De Leerlingenadministratie op telefoonnummer 036 – 845 23 61

Voor leerlingen Groep 8

Welkom bij het Trinitas Gymnasium: het enige categorale gymnasium in Flevoland. Trinitas Gymnasium is een interconfessionele school. Onze school staat in Stedenwijk, maar onze leerlingen komen uit alle hoeken van de stad. We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt en bieden een helpende hand als dat nodig is. Leren gaat verder dan alleen het opdoen van nieuwe kennis. Wij vinden we het belangrijk dat je verantwoordelijkheid leert dragen voor elkaar en voor de wereld waarin wij leven.

Talentontwikkeling

Trinitas Gymnasium is erop gericht een programma aan te bieden dat past bij jouw talenten en jou richting te geven bij je verdere ontwikkeling. Dat kunnen we doen doordat we goede begeleiding en een breed aanbod hebben. Het voordeel van een gymnasium is dat we veel kennis hebben van de uitdagingen die horen bij de kinderen die naar dit type onderwijs komen. Het maakt niet uit of je heel makkelijk leert en meer uitdaging nodig hebt, of het soms best lastig vindt om goede resultaten te halen; op Trinitas Gymnasium gaan we samen aan de slag met wat jij nodig hebt voor een succesvolle schoolcarrière. De ondersteuning van hoogbegaafde medeleerlingen is op Trinitas Gymnasium goed geregeld en er is zoveel kennis op school aanwezig dat de school gecertificeerd is als Begaafdheidsprofielschool. Het is de enige middelbare school in de regio met dit specialisme. Best bijzonder dus!

Op Trinitas Gymnasium krijg je in het eerste jaar de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Levensbeschouwing
 • Beeldende Vormgeving
 • Lichamelijke Opvoeding
 • Frans
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Natuurkunde
 • Biologie
 • Latijn
 • Engels
 • Muziek
 • Drama
 • Wiskunde

Én je leert buiten de klas. Elk schooljaar ga je op één of meer excursies en werk je buiten het klaslokaal aan vakoverstijgende projecten. Je gaat bijvoorbeeld naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam, Archeon, Museum Het Valkhof in Nijmegen, het Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden of een toneeluitvoering. We gaan twee keer in je schooltijd op een meerdaagse excursie naar het buitenland. In de derde klas naar Trier en in de vijfde klas naar Rome of Griekenland.

Expertmodules

In de eerste klas staan er ook Expertmodulen op je rooster. We willen graag dat je jouw persoonlijke talenten ontdekt en ontwikkelt. Dat doen we door je horizon te verbreden. Vandaar dat we afgelopen jaar gekozen hebben voor vakken als Chinees, psychologie en science. Tijdens de Expertmodulen bekijk je de wereld eens van een andere, nieuwe kant. En wie weet, word je zo enthousiast dat je na een Expertmodule binnen de verbreding verder gaat met dat vak.

Er is uiteraard nog veel meer te vertellen over ons en ons onderwijs maar daarvoor nodigen we je echt uit om eens langs te komen tijdens een van onze open dagen.

Trinitas Gymnasium is een kleinschalige school met 640 leerlingen. Dat lijkt best veel, maar dat is het voor een middelbare school niet. Na een paar weken merk je dat je iedereen begint te kennen.
Het gebouw is modern en ruim en heeft drie verdiepingen. Tussen de lokalen zijn studieruimtes. Hier kan je tijdens een tussenuur rustig werken en in de pauzes gezellig met je vrienden zitten.
Er komt een nieuwe Internationale Campus naast Trinitas Gymnasium. Welke kansen zie jij voor een internationale carrière?

En na het Trinitas?

En na het Trinitas?

Zodra jij zelf richting aan je schoolcarrière en leven wilt en kunt geven ben je ook aan het eind van je tijd hier en wordt het tijd voor de volgende stap. Het Trinitas Gymnasium diploma geeft toegang tot alle universiteiten. Dat is ook het niveau waarop je je gaat voorbereiden in je tijd bij ons. Je leert daarom steeds zelfstandiger werken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar wel nodig om succesvol te kunnen studeren aan de universiteit. Oudleerlingen van Trinitas Gymnasium hebben veel verschillende studierichtingen gekozen. Onder andere:

– Economie
– Kunstmatige intelligentie
– Filosofie
– Internationaal Recht
– Natuurkunde
– Scheikunde
– Geneeskunde
– Bedrijfskunde

Gelukkig is het nu nog niet zover maar na je tijd op het Trinitas Gymnasium ligt de wereld aan je voeten. Je hoeft alleen meer te kiezen waar je heen wilt. Dat doen we samen, jij neemt de stap, wij geven richting.

Kom je snel kijken?

Virtuele tour door Trinitas Gymnasium
Rondleiding door twee leerlingen
Brugklasvoorlichting