3 november

Informatieavond

Op donderdag 3 november 2022 vindt onze informatieavond plaats. We geven dan informatie over de school en het gymnasiale onderwijs.

16 november

Expeditiemiddag 1

Echt een middag meemaken hoe het is om bij ons naar school te gaan? Schrijf je dan in voor de expeditiemiddag. Je volgt een serie korte lessen. Dan weet je zeker dat je bij ons wil zijn. De data van de expeditiemiddagen voor schooljaar 2022-2023 zijn woensdag 16 november 2022 en woensdag 15 februari 2023.

Aanmelden
11 februari

Open Dag

Tijdens een Open Dag staat onze school open voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8. De school is in bedrijf en je kunt bij de verschillende vakken een kijkje nemen. De eerstvolgende Open Dag vindt plaats op zaterdag 11 februari 2023

15 februari

Expeditiemiddag 2

Ook tijdens deze expeditiemiddag kun je een serie korte lessen volgen en de sfeer in onze school proeven.

Aanmelden

Voor leerlingen Groep 8

Welkom bij het Trinitas Gymnasium: het enige categorale gymnasium in Flevoland. Trinitas Gymnasium is een interconfessionele school. Onze school staat in Stedenwijk, maar onze leerlingen komen uit alle hoeken van de stad. We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt en bieden een helpende hand als dat nodig is. Leren gaat verder dan alleen het opdoen van nieuwe kennis. Wij vinden we het belangrijk dat je verantwoordelijkheid leert dragen voor elkaar en voor de wereld waarin wij leven.

Talentontwikkeling

Trinitas Gymnasium is erop gericht een programma aan te bieden dat past bij jouw talenten en jou richting te geven bij je verdere ontwikkeling. Dat kunnen we doen doordat we goede begeleiding en een breed aanbod hebben. Het voordeel van een gymnasium is dat we veel kennis hebben van de uitdagingen die horen bij de kinderen die naar dit type onderwijs komen. Het maakt niet uit of je heel makkelijk leert en meer uitdaging nodig hebt, of het soms best lastig vindt om goede resultaten te halen; op Trinitas Gymnasium gaan we samen aan de slag met wat jij nodig hebt voor een succesvolle schoolcarrière. De ondersteuning van hoogbegaafde medeleerlingen is op Trinitas Gymnasium goed geregeld en er is zoveel kennis op school aanwezig dat de school gecertificeerd is als Begaafdheidsprofielschool. Het is de enige middelbare school in de regio met dit specialisme. Best bijzonder dus!

Op Trinitas Gymnasium krijg je in het eerste jaar de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Levensbeschouwing
 • Beeldende Vormgeving
 • Lichamelijke Opvoeding
 • Frans
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Natuurkunde
 • Biologie
 • Latijn
 • Engels
 • Muziek
 • Drama
 • Wiskunde

Én je leert buiten de klas. Elk schooljaar ga je op één of meer excursies en werk je buiten het klaslokaal aan vakoverstijgende projecten. Je gaat bijvoorbeeld naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam, Archeon, Museum Het Valkhof in Nijmegen, het Rijksmuseum van de Oudheden in Leiden of een toneeluitvoering. We gaan twee keer in je schooltijd op een meerdaagse excursie naar het buitenland. In de derde klas naar Trier en in de vijfde klas naar Rome of Griekenland.

Expertmodules

In de eerste klas staan er ook Expertmodulen op je rooster. We willen graag dat je jouw persoonlijke talenten ontdekt en ontwikkelt. Dat doen we door je horizon te verbreden. Vandaar dat we afgelopen jaar gekozen hebben voor vakken als Chinees, psychologie en science. Tijdens de Expertmodulen bekijk je de wereld eens van een andere, nieuwe kant. En wie weet, word je zo enthousiast dat je na een Expertmodule binnen de verbreding verder gaat met dat vak.

Er is uiteraard nog veel meer te vertellen over ons en ons onderwijs maar daarvoor nodigen we je echt uit om eens langs te komen tijdens een van onze open dagen.

Trinitas Gymnasium is een kleinschalige school met 640 leerlingen. Dat lijkt best veel, maar dat is het voor een middelbare school niet. Na een paar weken merk je dat je iedereen begint te kennen.
Het gebouw is modern en ruim en heeft drie verdiepingen. Tussen de lokalen zijn studieruimtes. Hier kan je tijdens een tussenuur rustig werken en in de pauzes gezellig met je vrienden zitten.
Er komt een nieuwe Internationale Campus naast Trinitas Gymnasium. Welke kansen zie jij voor een internationale carrière?

En na het Trinitas?

En na het Trinitas?

Zodra jij zelf richting aan je schoolcarrière en leven wilt en kunt geven ben je ook aan het eind van je tijd hier en wordt het tijd voor de volgende stap. Het Trinitas Gymnasium diploma geeft toegang tot alle universiteiten. Dat is ook het niveau waarop je je gaat voorbereiden in je tijd bij ons. Je leert daarom steeds zelfstandiger werken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar wel nodig om succesvol te kunnen studeren aan de universiteit. Oudleerlingen van Trinitas Gymnasium hebben veel verschillende studierichtingen gekozen. Onder andere:

– Economie
– Kunstmatige intelligentie
– Filosofie
– Internationaal Recht
– Natuurkunde
– Scheikunde
– Geneeskunde
– Bedrijfskunde

Gelukkig is het nu nog niet zover maar na je tijd op het Trinitas Gymnasium ligt de wereld aan je voeten. Je hoeft alleen meer te kiezen waar je heen wilt. Dat doen we samen, jij neemt de stap, wij geven richting.

Kom je snel kijken?

Virtuele tour door Trinitas Gymnasium
Rondleiding door twee leerlingen
Brugklasvoorlichting

Pregymnasium

Vond je de Expeditiemiddagen heel leuk en vind je het te lang duren voordat je echt naar het Gymnasium mag?

Op Trinitas hebben we een Pregymnasium module beschikbaar die je thuis kunt volgen: Pregymnasium module. Hartstikke leuk om alvast meer te weten te komen over de klassieke oudheid en hoe je die eigenlijk elke dag nog terugziet in ons dagelijks leven. Van Harry Potter, Asterix en Obelix tot en met Magnum ijsjes.

Heb je de module helemaal ingevuld, dan kun je hem opsturen of inleveren bij ons op school en krijg je een certificaat!

Je kunt bij ons aanmelden als de basisschool een VWO advies heeft gegeven. Heb je een HAVO/VWO advies en wil je heel graag komen? Vraag dan een gesprek aan, dan kunnen we samen kijken of Trinitas Gymnasium de school is die het beste bij je past.

Aanmelden

En? Heb je er een goed gevoel bij en wil je je graag aanmelden. Leuk! 

Je kunt je aanmelden als je een VWO advies hebt gekregen. Heb je een HAVO/VWO advies en wil je heel graag komen? Vraag dan een gesprek aan, we kijken dan samen of Trinitas Gymnasium de school is die het beste bij je past.

Voor leerjaar 1 kun je je binnenkort digitaal aanmelden. Ouders worden hier door de basisscholen over geïnformeerd.

Voor leerjaar 2 of hoger kun je je op de volgende manier aanmelden:
• aanvragen per e-mail
• aanvragen per telefoon, 036 – 845 24 00
• ophalen bij de receptie van de betreffende school of
• via deze link: 2023-2024 aanmeldformulier Trinitas Gymnasium vanaf leerjaar 2
• op de Informatieavond of Open Dag

Om in te schrijven voor leerjaar 2 en hoger kun je contact opnemen met:

• De Leerlingenadministratie op telefoonnummer 036 – 845 23 61