Het Stedelijk Gymnasium van Almere

Op Trinitas Gymnasium krijg je volop de kans te werken aan je eigen talenten. We helpen je ze te ontdekken, te ontwikkelen maar vooral ook om ze te gebruiken. Niet alleen in intellectueel, maar ook in cultureel en sociaal opzicht. Naast de gewone lessen is er ruimte voor het volgen van extra vakken en voor persoonlijke projecten. Hierdoor geef je voor een deel een eigen invulling aan je opleiding. We streven naar een aanbod van onderwijs én begeleiding van hoge kwaliteit.

  • foto bij Latijn en Grieks, een klassieke basis voor de toekomst Latijn en Grieks
    Op een gymnasium leer je veel over de Grieken en de Romeinen. Naast hun taal leer je ook hun verhalen, ideeën en culturen kennen. De klassieke culturen hebben Europa en het Midden-Oosten sterk beïnvloed. Je leert de oorsprong van de Westerse beschaving kennen, maar ontdekt ook dat we op veel vlakken verbonden zijn met de culturen om Europa heen.
  • 190619_6140_IH Gymnasiasten kijken verder
    Grote kans dat jij later op plekken komt waar ze veel van je verwachten. Als mens en als werknemer. Daarom vinden we het op Trinitas Gymnasium belangrijk dat je je breed ontwikkelt en bieden we vakken als filosofie en levensbeschouwing aan.
  • foto Klassieke Reis 1 Rome, Griekenland en Trier
    Het hoogtepunt, waar elke leerling naar uitkijkt, is de reis in de bovenbouw naar Rome of Griekenland. Alle verhalen en lessen komen samen in deze unieke reis. Voordat je op reis gaat, bereid je je voor in de lessen klassieke en culturele vorming. De reis naar Trier vindt plaats in leerjaar 3. Deze staat in het teken van het leren kennen van de klassieke cultuur en de invloed van de Romeinen in Noord-Europa. De stad Trier was in de vierde eeuw na Chr. één van de hoofdsteden van het Romeinse Rijk.